Midzomernieuwjaarsreceptie

PAPENSLAG (26 juni 2020; van onze verslaggever) – Corona Borealis dendert over ons heen en zo zit je je nieuwjaarsreceptie eind juni te vieren. Dat overkwam ons van de Red Light Group. De anderhalvemeterregel noopte ons uit te wijken naar een bekende locatie, waar telescopische afstanden geen problemen opleveren. En zo konden we nog waarnemen ook!

Tenminste – dat dachten we. Het onweersfront dat het KNMI voor ons in petto had, vond het nodig een dagje te vervroegen, zodat we met ons optisch instrumentarium tegen dreigende wolkenformaties zaten aan te kijken in plaats van naar de maan en Jupiter.


Een ogenblik dachten we in plaats van sterren te kijken een avondje te kunnen stormchasen, maar ook dat was ons niet vergund. Zelfs een klein windhoosje kon er niet af deze avond. Het voorspelde onweer zakte voor onze ogen als een mislukte pastei in elkaar en meer dan wat sneu weerlichten achter de bomen in de verte hebben we niet kunnen ontwaren.

Enfin, gelukkig hadden we ook leeftocht meegebracht waar een doorsnee nieuwjaarsreceptieganger alleen maar van kan dromen: dikke wafels bij de koffie en broodjes met Bockwursten XXL, zoveel als we maar op konden. En ter afsluiting: Glühwein! Dit om te vieren dat nu de zon het zomerpunt achter zich heeft gelaten, het herfsthalfjaar is begonnen en we dus volop onderweg zijn naar de kerstdagen.

Zodoende reden we in de kleine uurtjes huiswaarts met volle maag maar met lege camera’s. Zoals Marten zei: Op naar het midzomerfeest op 21 december!

Leave a Reply