Bier, BBQ en Bewolking

Red Light Group viert eerste lustrum in stijl

HENGELO – Op de plek waar 5 jaar geleden de Red Light Group het levenslicht zag, werd op vrijdagavond 12 juli met een feestelijke bijeenkomst het vijfjarig bestaan van onze club gevierd.

Op de achtergrond draaide een multimediashow waarbij al onze astrovonturen van de afgelopen jaren de revue passeerden. Ons lustrum viel samen met de opening van Pauls CoStar observatorium, uitgebreid met een RC10 in truss-uitvoering op een Celestron  CGE Pro montering,met guiding, motofocus, camera’s, filterwielen, en alles via het netwerk bestuurd, kortom: een instrumentarium waar menige volkssterrenwacht jaloers op zou zijn. Indrukwekkend alleen al om naar te kijken.

En daar bleef het bij want ook die ene ongenode gast was weer aanwezig, die ene op activiteiten van onze club zelden verstek laat gaan: de bewolking. Daarmee was door onze gastheer Paul al rekening gehouden: er was aards genoegen volop:  BBQ in alle soorten en maten, champagne, de uche-uche-waterpijp en een uitgebreid repertoire Jiskefet op de beamer.

Na op deze manier te hebben teruggekeken konden we met z’n vijven concluderen: het was de moeite waard! We richten nu onze optiek op een volgende vijf jaar.

Uw verslaggever

Leave a Reply